Association philharmonique

d’Uccle asbl

🎻

© 2019 Association Philharmonique d’Uccle

🎻

Wist U dat?

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen zoeken wij:

Violen, Altviolen, Trompet, Slagwerk

Repetities woensdag 20u-22u

Ecole du Longchamp, Edith Cavellstraat 29, 1180 Ukkel

WELKOM!

Ons orkest, bestaande uit amateurmusici van alle leeftijden en achtergronden, geeft zo’n drie tot vier concerten per seizoen.

 

Met ondersteuning van Perrine Ledan

Schepen voor Cultuur

en het College van Burgermeester en Schepenen van Ukkel

 

Speelt u een instrument en wilt u meedoen?

OVER ONS

De geschiedenis van het orkest gaat terug tot 1897 met de oprichting van de Royale Harmonie Uccloise, die omgevormd werd tot de ‘Association Philharmonique d’Uccle’ werd in 1954. Dit orkest, met amateurmusici met zeer verschillende achtergronden, werd aanvankelijk geleid door Paul Gason, vervolgens door Fernand Terby – vaste dirigent van het Antwerps Philharmonic Orchestra – en daarna van 1975 tot 2010 door de trompettist André Philippe. Van 2011 tot juni 2017 werd het orkest geleid door Jérôme Schlesser. In september 2017 nam Gabriel Hollander letterlijk het stokje over als muzikaal leider.

Het doel van onze vereniging is het tot leven brengen van orkestmuziek voor en door muziekliefhebbers van alle leeftijden via verschillende partnerschappen binnen en buiten de gemeente (scholen, andere ensembles, academies enz.). Naast de reguliere concerten in Ukkel heeft het orkest uitvoeringen met andere ensembles in zowel België als het buitenland (het koor A Chantar uit Leuven, Les petits chanteurs du collège Saint Pierre d'Uccle, het vocale ensemble Carloo Cantores, het Kammerorchester Rosenstein uit Heubach, Duitsland).

Ons repertoire varieert van ouvertures, symfonieën en soloconcerten tot filmmuziek en meer populaire werken, en van barok- tot hedendaagse muziek.

Het orkest telt momenteel violen, altviolen, cello’s, fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten, hoorns, trompet en pauken. We tellen momenteel zo'n 35 vaste muzikanten.

Souvenir van wedstrijd in Maubeuge

15 augustus 1909

ONZE DIRIGENT

Gabriel Hollander begon zijn muzikale studies als pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Daniel Blumenthal en Boyan Vodenitcharov. Als Erasmus-student zette hij zijn muzikale opleiding voort bij Markus Tomas,  aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig

In 2011 begon hij met dirigeren, waarna hij aan een reeks internationale masterclasses deelnam bij respectievelijk Kenneth Kiesler, Rodolfo Salgimbeni en Dominique Rammaert. Zijn eerste openbare optreden vond plaats in mei 2014, waar hij Mozart's pianoconcert KV 459 dirigeerde, met Severin von Eckardstein – winnaar van de eerste prijs in de Reine Elisabeth Music Competition 2003 – als solist.

Hij nam de muzikale leiding van ons orkest over in september 2017.

(www.hollandermusic.com)

REPETITIES

REPETITIES

Wij repeteren elke woensdag behalve tijdens de schoolvakanties van 20u tot 22u.

Ecole du Longchamp, rue Edith Cavell 29, 1180 Uccle

 

Tram 7 Halte Cavell  Tram 3 Halte Churchill

Bus 60 Halte Cavell

 

 Volgende repetitie – 24 November 

 

BESTUUR

Secretaris

Valériane Lambotte

tel. +32-0497 297 131

Contacteer ons via ons contact formulier

of via email: contact@orchestre-uccle.be

 

Bestuur

 

Voorzitter

Christian Vincent  (cello)

 

Secretaris

Valériane Lambotte  (viool)

 

Penningmeester

Geneviève Masse  (cello)

 

Vice-Voorzitter

John Fallas  (hoorn)

 

Adjunct Secretaris

Olivera Mandić  (viool)

 

Lid

Véronique Krischer  (cello)

 

Lid

Christine Sibille  (dwarsfluit)

 

Ons bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken in de vereniging, evenals voor het organiseren van speciale activiteiten en van onze concerten. Het muzikaal programma wordt vastgesteld van de muzikaal leider in overleg met het bestuur en de sectieleiders.