🎻

© 2019-2023 Association Philharmonique d’Uccle asbl

Avenue Legrand 88B1, 1180 Bruxelles   Banque : BE93 0689 4032 2067

N° d'entreprise : 419.864.993     RPM Tribunal de l’entreprise Francophone de Bruxelles

                                               Boulevard de Waterloo 70, 1000 Bruxelles

🎻

Association Philharmonique

d’Uccle asbl

Wist U dat?

WELKOM!

Ons orkest, bestaande uit amateurmusici van alle leeftijden en achtergronden, geeft zo’n drie tot vier concerten per seizoen.

 

Met ondersteuning van Perrine Ledan

Schepen voor Cultuur

en het College van Burgermeester en Schepenen van Ukkel

 

Speelt u een instrument en wilt u meedoen?

OVER ONS

De geschiedenis van het orkest gaat terug tot 1897 met de oprichting van de Royale Harmonie Uccloise, die omgevormd werd tot de ‘Association Philharmonique d’Uccle’ werd in 1954. Dit orkest, met amateurmusici met zeer verschillende achtergronden, werd aanvankelijk geleid door Paul Gason, vervolgens door Fernand Terby – vaste dirigent van het Antwerps Philharmonic Orchestra – en daarna van 1975 tot 2010 door de trompettist André Philippe. Van 2011 tot juni 2017 werd het orkest geleid door Jérôme Schlesser. In september 2017 nam Gabriel Hollander letterlijk het stokje over als muzikaal leider.

Het doel van onze vereniging is het tot leven brengen van orkestmuziek voor en door muziekliefhebbers van alle leeftijden via verschillende partnerschappen binnen en buiten de gemeente (scholen, andere ensembles, academies enz.).

Naast de reguliere concerten in Ukkel heeft het orkest uitvoeringen met andere ensembles in zowel België als het buitenland (het koor A Chantar uit Leuven, Les petits chanteurs du collège Saint Pierre d'Uccle, het vocale ensemble Carloo Cantores, het Kammerorchester Rosenstein uit Heubach, Duitsland).

Ons repertoire varieert van ouvertures, symfonieën en soloconcerten tot filmmuziek en meer populaire werken, en van barok- tot hedendaagse muziek.

Het orkest telt momenteel violen, altviolen, cello’s, fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten, hoorns, trompet en pauken. We tellen momenteel zo'n 35 vaste muzikanten.

 

Souvenir van wedstrijd in Maubeuge

15 augustus 1909

ONZE DIRIGENTEN

 

Vanaf september 2022 hebben Charlotte Panouklia en Clio Zois gezamenlijk de muzikale leiding overgenomen.

 

Charlotte Panouklia

Charlotte begon haar muzikale opleiding met viool en vervolgens piano te studeren en speelde in verschillende ensembles, van strijkkwartet tot symfonieorkest.

Als orkestdirigent leidde zij verschillende professionele en amateurorkesten: het Orchestre Régional de Douai, het Orchestre Symphonique Jean-Noël Hamal in Luik, het Orchestre Symphonique du Conservatoire de Liège. Momenteel studeert zij voor een masterdiploma in directie aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen.

Bovendien als koordirigent leidde zij het koor La Noucelles (Eigenbrakel), het OLV-Koor (Bouwel) en het koor van het Conservatorium van Luik. Ze wordt dit seizoen muziekdirecteur en eerste koordirigent van de nieuwe Maîtrise de la Cathédrale de Liège. Zij studeert ook voor een masterdiploma in koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.

Zij is ook een lyrische zangeres met uitgebreide ervaring als solosopraan in oratoria en heeft een dozijn operarollen op haar naam en vele opera- en concertante uitvoeringen. Ze zong in het koor in meer dan 20 opera- en symfonische producties.

Charlotte behaalde een masterdiploma zang aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ('Grande Distinction') en wordt vervolgens lid van de International Opera Academy in Gent. Ze volgde tal van masterclasses (met name bij Natalie Dessay, Edda Moser en José Van Dam aan de Chapelle musicale Reine Elisabeth). 

Clio Zois

Clio, geboren in Ukkel, is advocaat van beroep en werkt momenteel voor de Europese Commissie. Ze begon haar muzikale opleiding met piano en fluit te studeren, ontving haar Licentiate Diploma in Piano cum laude van Trinity College London en won meerdere prijzen voor beide instrumenten. Clio heeft ruime ervaring met het optreden in vele orkesten en koren sinds ze 10 jaar oud was.

Ze volgde meerdere masterclasses dirigeren (waaronder een gevorderde dirigeercursus aan Julliard School Extension) en dirigeerde sinds 2018 verschillende koren en ensembles, waaronder BachWerk en de Brussels Choral Society, waarvoor ze de functie van Assistant Musical Director bekleedt. Ze is mede-oprichter en chef-dirigent van het Brussels Chamber Ensemble.

REPETITIES

REPETITIES

Wij repeteren elke woensdag behalve tijdens de schoolvakanties van 20u tot 22u.

Ecole du Longchamp, rue Edith Cavell 29, 1180 Uccle

 

Tram 7 Halte Cavell  Tram 3 Halte Churchill

Bus 60 Halte Cavell

 

 Volgende repetitie – DONDERDAG 20 juni, 19u30 begin 20u 

 Generale repetitie - Église St Marc 

 

 

BESTUUR

Contact

 

Contacteer ons via ons contact formulier

of via email: contact@orchestre-uccle.be

 

Bestuur

 

Voorzitter

Isabelle Linard  (viool)

 

Secretaris

Dominique Van Herstraeten  (cello)

 

Penningmeester

Silke Brehm  (viool)

 

Vice-Voorzitter

John Fallas  (hoorn)

 

Lid

Dany Porche (viool)

 

Ons bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken in de vereniging, evenals voor het organiseren van speciale activiteiten en van onze concerten. Het muzikaal programma wordt vastgesteld van de muzikaal leider in overleg met het bestuur en de sectieleiders.