Association philharmonique

d’Uccle asbl

© 2019 Association Philharmonique d’Uccle

🎻

🎻

Seizoen 2019-2020

Voor de volgende seizoen zoeken wij:

Violen, Altviolen, Contrabas, Fagott, Klarinet, Trompet, Hoorn

WELKOM!

Het orkest, bestaande uit amateurmuzikanten van alle leeftijden en achtergronden, voert zo’n drie tot vier concerten per seizoen uit.


Speel je een instrument en wil je meedoen?

 

 

Met ondersteuning van Perrine Ledan

Schepen voor Cultuur

en het College van Burgermeester en Schepen van Ukkel

OVER ONS

De oorsprong van het orkest gaat terug tot 1897 met de oprichting van de Royale Harmonie Uccloise, die toen de Association Philharmonique werd in 1954. Het orkest, bestaande uit amateurmuzikanten met zeer verschillende achtergronden, werd eerst geleid door Paul Gason, vervolgens door Fernand Terby, vaste dirigent van het Antwerps Philharmonic Orchestra, vervolgens van de trompettist André Philippe van 1975 tot 2010. Van 2011 tot juni 2017 werd het orkest geleid door Jérôme Schlesser. In september 2017 nam Gabriel Hollander het over als muzikaal leider.

Het doel van de vereniging is het tot leven brengen van orkestmuziek voor en door muziekliefhebbers van alle leeftijden via verschillende partnerschappen binnen en buiten de gemeente (scholen, andere ensembles, academies enz.). Naast het geven van reguliere concerten in Ukkel, treedt het orkest op met andere ensembles zowel in België als in het buitenland (het koor A Chantar uit Leuven, Les petits chanteurs du collège Saint Pierre d'Uccle, het vocale ensemble Carloo Cantores, het Kammerorchester Rosenstein uit Heubach, Duitsland).

Ons repertoire varieert van ouvertures, symfonieën en concerto's tot filmmuziek en meer populaire werken, van de barok tot hedendaagse muziek.

Het orkest bestaat uit violen, altviolen, cello’s, contrabassen, fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten, hoorns, trompet en pauken. We tellen momenteel zo'n 35 vaste muzikanten.

Souvenir van wedstrijd in Maubeuge

15 augustus 1909

ONZE DIRIGENT

Gabriel Hollander (www.hollandermusic.com) begon zijn muzikale studies als pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met Daniel Blumenthal en Boyan Vodenitcharov. Als Erasmus-student ging hij naar de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig om zijn muzikale opleiding bij Markus Tomas voort te zetten. 

Sinds 2011 is hij begonnen met dirigeren en heeft een aantal internationale masterclasses bijgewoond bij Kenneth Kiesler, Rodolfo Salgimbeni en Dominique Rammaert. Zijn eerste optreden op het podium vond plaats in mei 2014, waar hij dirigeerde Mozart's pianoconcert KV 459, met Severin von Eckardstein als solist aan de piano (winnaar van de eerste prijs in de Reine Elisabeth Music Competition 2003).

Hij nam de muzikale leiding van het orkest over in september 2017.

REPETITIES

Wij repeteren elke woensdag tijdens de schooltijd van 20u tot 22u.

        Ecole du Longchamp, rue Edith Cavell 29, 1180 Uccle

 

        Tram 7 : Halte Cavell        Tram 3 : Halte Churchill

        Bus 60 : Halte Cavell

 

         Volgende repetitie – 4 september - Prettige vakantie !

BESTUUR

Secretaris

Valériane Lambotte

tel. 123 456 789

Contacteer ons via ons contact formulier

of via email: contact@orchestre-uccle.be

Bestuur

 President            Christian Vincent  (cello)
 Secretaris Valériane Lambotte  (viool)
 Penningmeester 

Elke Schmutterer (fluit) &

Geneviève Masse  (cello)

 Vice-President John Fallas  (hoorn)
 Adjunct-Secretaris Olivera Mandić  (viool)
 Leden Véronique Krischer  (cello)
   Christine Sibille  (fluit)

 

Het Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de activiteiten en algemene zaken van het orkest en voor de organisatie van concerten. Het muzikaal programma wordt beslist van de muzikaal leider in overleg met het Bestuur en de sectieleiders.